2015. november 26., csütörtök

Álom 2.0.

Csúszós leveleken járok, az árok tetején sétálok. Néha meg akarok kapaszkodni egy-egy faágban, nehogy lecsússzak a mély árokba. Közben azt magyarázom egy kérdésre válaszolva, hogy az intuíció a fáradtságmentes felismerés – ennyi maradt meg az álomképből, amely a reggeli kávérituálé közben villant fel a fejemben. Örülök, amikor nem csak kusza kép(telenség)ek maradnak meg az álmaiból, hanem olyan mozzanatok, amelyek értelmezése a felismerés megelégedettségével tölt el.
Vannak olyan dolgok, amelyeket fölösleges magyarázni. Számomra ezek a jelek a tudatalattiban elraktározott információk segítségével tökéletesen applikálhatok a való életben.

Nézem a vén diófát a ház előtt. Egy galamb próbál megkapaszkodni a kopasz ágakon. Első próbálkozásra nem sikerül, másodikra se. Végül fogja magát és felszáll, pillanatok alatt eltűnik a levegőben. Nem kell erőltetni azt, ami nem megy – próbálom olvasni a galamb gondolatait. Néhány perc múlva azonban visszatér és elégedetten elhelyezkedik a korábban kinézett ágon. Utána egy másik galamb is mellé ül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése