2016. november 16., szerda

Illat

Puha takaróba burkol az álmos novemberi hajnal eseménytelensége. Felveszem a hajnalban futók lendületét. Az eltökéltséget látva mosoly szalad át az arcomon, talán nekik is erőt ad a további táv leküzdéséhez, ihletet az esőzenéhez, szenvedélyt a tócsák nem kikerüléséhez. Mintha elsatírozták volna a várost, elvesztek a kontúrok. A kávésbögre foltja az egyetlen szilárd pont. Lenyűgöz az egyhangúság gyönyörűsége.

Estére forralt bor helyett mégis megvalósult álmok illata járja át a szobát. Még a hintázót is meglepi, hogy néha csak kicsit oldalra kell fordítani a fejet és láthatóvá válnak a lehetőségek, amelyek mesehősökként bújnak meg a mindennapok csodálatos platánjai mögött. Hirtelen elillannak a korábbi kételyek, nincs más, csak az igen. Hezitálás helyett újra útnak indulnak az ujjak a billentyűzeten. Rég látott helyeken barangolnak a gondolatok.


Újraeszmélés, körforgás, ismétlődés. Nincs más lehetőség, mint megint rábólintani. Lehet ennél szebb, lehet ennél jobb? Nem akarom elhinni, hogy igen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése