2015. december 22., kedd

(jól)Eső(k)

A hirtelen jött szél felborzolja a parti nádast. A napot már eltakarják a felhők, de a levegőnek még senki nem szólt, hogy zivatar jön. Ugyanolyan forró, mint egy órával ezelőtt. Az emberek lassan eszmélnek, hogy aztán gyorsan összepakolják a felszerelést és meglógjanak a vihar elől.
Nem érzem a nyugtalanságukat, nem érzem a villámok keltette feszültséget a távvezetékek alatt. Nem akarok elmenni innen.
Fülledt az idő, nem mozdul a levegő a folyóparton. Beszorul a szél a fák közé. Beborul az ég, elered az eső. Átlátszó függöny ereszkedik a tájra, lassan áztatja a leveleket, a ruhát és a földet. Élvezem. Nem akarok elmenni.
A városban hirtelen jön a zápor. Végre kiürülnek a terek és mintha egy másik valóságba kerülnék. Az eső lemossa az utca porát az erkélyen tündöklő virágokról, megtisztítja a tereket, kifényezi a macskakövet, elnyomja a kanális szagát. Vacogok a hirtelen jött hidegtől és a felemelő gyönyörtől, alig várom a buszt, hogy az ablakából nézzem a szivárványt.

Ma kisütött a nap. Annyian várták már a fényt, hogy végre megmutatta magát. Előtte sem esett, csak a köd permetezte be az autó szélvédőjét. Átjár a nap ragyogása, de ez csak sötétedés után tűnik föl. Nosztalgiázok az esők emlékein és azon tűnődöm, hogy mennyi Pillanatot tudunk minél tovább megőrizni? Nem merülök bele a szakmai fejtegetésbe. Tudom, hogy minden Pillanat véges és végtelen egyszerre. És kevés felvillanyozóbb dolog van a pillanatnyi halhatatlanságnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése